Kategoriler

5 Temmuz 2015 Pazar

KIKO Infinity Eyeshadow

Yeniden merhaba!
Renkli ve kalabalık bir far ordusuyla karşınızdayım :) KIKO'nun ülkemize geleceği birkaç ay önce açıklanmış ve hala gelmemişken; ama geldiğinde de satın almadan önce fikriniz olsun diye yazıyorum bugün...
Elimde yurtdışı seyahatimde aldığım Kiko Infinity toz farların 13 rengi bulunuyor. Normal fiyatı 4,90 Euro olan bu farlar ben satın alırken indirimdeydi ve tanesini 2,40 Euro'ya almış oldum. Ayrıca bu farlardan 6 adet alırsanız da hediye olarak bu farlara uygun 24'lü boş bir palet hediye ediyorlardı. Sol taraftaki fotoğrafta kutularıyla birlikte paletin ismini ve farların numaralarını görebilirsiniz.
 Aşağıdaki fotoğrafta boş palet kutusunun üzerine yerleştirdiğim farlar bulunuyor.
1 numaralı olan, tekli infinity farların kutusundan çıkmamış hali. İçini açtığımızda, içinden 2 numaradaki plastik kaba sıkıca sabitlenmiş 2 gramlık farımız çıkıyor. Son olarak, siyah plastik kaptan çıkarınca da 3 numaradaki şekliyle infinity far kullanıma hazır.

Hem far paletinin hem de infinity farların kutuları üzerinde yazan 'Clics system' ibaresi dikkatinizi çekmiştir. Farları palete yerleştirmek istediğimizde; önce yukarıdaki 3 numarada gördüğümüz farın üzerindeki sert plastik korumayı çıkarıyor, farı istediğimiz yere konduruyoruz. Sonra hafifçe bastırıyor ve klik sesini duyarak sağlamca yerleştiriyoruz :) İşte 'click system', hem far hem palet birbirine uyumlu. Paletimiz yoksa da üzerindeki sert koruma kapağı ile de makyaj çantamızda açılma korkusu olmadan taşıyabiliriz. Üstelik o kadar ince ki hiç yer kaplamıyor.

Gelelim benim paletime...

Sağdaki fotoğrafta renkler olduklarından daha açık görünüyor fakat yinede paletimin genel görünümünü paylaşmak istedim. Gördüğünüz gibi KIKO ülkemize geldiği zaman doldurulmayı bekleyen bir sürü boş yer var :)
Şimdi tüm renklere daha yakından bakalım.. Tüm fotoğrafları gün ışığında çektim (Samsung Galaxy S3 ile) ve hepsi yakın çekim de olsa yine olduklarından çok farklı görünüyor, üzgünüm. Aşağıda en son olarak swatch'ladığım hallerinde gerçek renklerini görebilirsiniz.

217 - Mat ama çok hafif sedefli bir sütlü çikolata rengi.
210 - İçinde minik ışıltılar bulunan kahve-şeftali-kiremit karışımı bir renk.
235 - Mat ama çok hafif sedefli ve içinde azıcık mor bulunan bir kahve.
271 - Hem minik simli hem de sedefli bir açık gri.
286 - Işıltılı gri bir far.
290 - İçinde minik renkli yansımalı simler ve hafif bir kahvelik bulunan gri.


211 - Hem ışıltılı hem sedefli bir bronz- pembe- kahve karışımı.
216 - Işıltılı ve sedefli içinde azıcık gri barındıran bir sütlü kahve.
241 - Sedefli ve ışıltılı bir gri-lila-pembe karışımı.
269 - Minik simli ve sedefli gri-petrol yeşili karışımı.
282 - Sedefli ve minik gri simli gece mavisi-lila karışımı bir ton.
232 - Minik açık pembe yansımalı simli gül kurusu-lila-mor bir renk.
Aşağıdaki 226 ise tamamen mat şeftali bir pembe.

Bu farlardan 217 kontür işlemi için, 210 ve 226 ise allık olarak da çok güzel duran renkler :)


  • Tüm renklerin pigmentasyonları yüksek fakat far bazı ile kullanınca renkler ufacık bir tık daha canlı görünüyor.
  • Bazsız kullanıldığında; sabah 7:00'de yaptığınız bir makyaj öğle saatlerinde biraz uçmuş oluyor ve eğer benim gibi yağlı göz kapaklarına sahipseniz de her far gibi çizgilere dolma yapabiliyor.
  • Infinity farlar birbirleriyle ve başka marka farlarla uyumlu bir şekilde karışabiliyor.
  • Farlar tozutmuyor ve simli olanların simleri dökülme-bulaşma yapmıyor.
  • Simli ve sedefli farlardaki simler ve yansıma birbiriyle o kadar uyumlu ki hiç abartı durmuyor.
  • Farları tekli ambalajda saklamak ve taşımak minik-ince tasarımı sayesinde çok pratik. Tersine, palet 1 parmaktan daha kalın bir derinliğe sahip.
  • İçerikleri malesef pek temiz değil. Talc, mika ve alüminyum gibi maddeler barındırıyor. Ben bu konuda maruz kaldığımız diğer maddeler ve koşulları düşününce, çok beğendiğim ürünler için aşırı titiz değilim açıkçası.
Ben günlük olarak en çok toprak tonlarını kullanıyorum ve sakladığım kapakları sayesinde farı paletten çıkarıp kapağını takıp makyaj çantamda da taşıyabiliyorum. Favori rengim ise ışığa göre renk değiştiren 269. 
Infinity serisi oldukça geniş bir renk skalasına sahip, herkesin kendine uygun renkler bulacağından eminim. Hem de birçok rengi de allık yerine kullanabiliyorken. 

Severek kullandığım bu farlara KIKO ülkemize gelince yenilerini eklemeyi düşünüyorum :) Umarım siz de beğenirsiniz..

Sevgiyle kalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder